1M OPŁATEK
Szybki podgląd
17,00 zł
1Ł OPŁATEK
Szybki podgląd
17,00 zł
1L OPŁATEK
Szybki podgląd
17,00 zł
KOLAŻ 2
Szybki podgląd
35,00 zł
KOLAŻ 3
Szybki podgląd
35,00 zł
KOLAŻ 4
Szybki podgląd
35,00 zł
KOLAŻ 5
Szybki podgląd
35,00 zł
KOLAŻ 6
Szybki podgląd
35,00 zł
KOLAŻ 7
Szybki podgląd
35,00 zł
KOLAŻ 8
Szybki podgląd
35,00 zł
Strona głównaOpłatek czy masa cukrowa

Opłatek czy masa cukrowa


Masa cukrowa konsystencją przypomina cienko rozwałkowany marcepan lub masę fondant używaną do dekorowania tortów. Masa cukrowa dostarczona jest na plastikowym podkładzie, (zaznaczony kółeczkiem na sąsiednim zdjęciu) z którego przed podaniem musi być zdjęta. Zapraszam do obejrzenia naszych filmów jak udekorować tort masą cukrową. http://fotocake.pl/article-filmy-inf-26.html

Zalety masy cukrowej:

  • Niesamowita jakość wydruki
  • Jest bardzo elestyczna i bardzo łatwo ją dociąć do kształtu torta
  • Pięknie układa się na torcie. Nie musisz mieć idealnego biszkoptu by uzyskać wspaniały efekt. Masa cukrowa tworzy równą powierzchnię i maskuje wszelkie nierówności.
  • Bardzo łatwo się kroi. Po nałożeniu na ciasto wystarczy 15 minut by nawilgła i była gotowa do krojenia. Ciasto możesz udekorować w domu solenizanta.
  • Jest idealna do dekorowania tortu obłożonego masą lukrową, marcepanem lub masą fondant. Wtedy można położyć nawet na kilka godzin przed podaniem.

Wady:

  • Wrażliwość na warunki przechowywania (wilgoć).
  • Nie można zamrażać.

 

Opłatki na których drukowane są dekoracje opłatkowe są zupełnie inne od opłatków wigilijnych. Są bardzo elastyczne i niełamliwe.

Zapraszam do obejrzenia naszych filmów jak udekorować tort dekoracją na opłatku. http://fotocake.pl/article-filmy-inf-26.html

Zalety dekoracji na opłatku:

  • Niewrażliwość na warunki przechowywania.
  • Niesamowita jakość wydruku
  • Jest bardzo elastyczny i bardzo łatwo go dociąć do kształtu tortu.
  • Po nawilgnięciu bardzo łatwo się kroi.
  • Można go upiec z surowym ciastem np szarlotką czy babeczką.
  • Tort z opłatkiem można zamrozić.

Wady:


  • Nie maskuje nierówności tortu.
  • Musi nasiąknąć przed krojeniem
  • Bardzo trudno udekorować tort obłożony masą fondant lub marcepanem.

 

Powiadom swoich znajomych

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.