Fotocake.pl

Kategorie
Szybki kontakt

Zobacz adres kontaktowy i numer konta.
Nowości
BO2 OPŁATEK
17,00 zł
BO3 OPŁATEK
17,00 zł
wo4 opłatek
17,00 zł
M13 OPŁATEK
17,00 zł
PCZ8 OPŁATEK
17,00 zł
PCZ6 OPŁATEK
17,00 zł
PCZ5 OPŁATEK
17,00 zł
PCZ4 OPŁATEK
17,00 zł
Filmy i instrukcje

Filmy instrukcje  

Dekorowanie tortu masą cukrową


zdjęcie na masie cukrowej cz. 1 - przycinanie


zdjęcie na masie cukrowej cz. 2 - układanie na torcie


Dekorowanie opłatkiem

zdjęcie na opłatku cz. 1 - przycinanie
zdjęcie na opłatku cz. 2 - układanie na torcie


Powiadom swoich znajomych


Instrukcja postępowania z dekoracją  na opłatku.
Dekorację dotnij ostrym nożykiem lub nożyczkami i umieść ja na torcie. Dociśnij ją lekko do masy by przylegała w każdym miejscu. Opłatek by łatwo się kroił musi nawilgnąć wilgocią z tortu. Zaleca się nałożenie go na tort na 6 godzin przed podaniem Po nawilgnięciu dekoracja jest gotowa do krojenia. Najlepiej krojenie rozpocząć wbijając w dekorację czubek noża.

Instrukcja postępowania z dekoracją na masie cukrowej.

Dekoracja z masy cukrowej nie musi nawilgać i jest gotowa do krojenia po 15 min od nałożenia na tort. Zaleca się nałożenie jej na tort nie wcześniej niż 3 godziny przed podaniem. Dekoracja z masy cukrowej umieszczona jest na plastikowym podkładzie. Prostokątne dekoracje można nakładać na tort bez docinania. Dekorację okrągłą dotnij ostrym nożykiem. Tnij z wyczuciem, by nie przeciąć podkładu. Nie używaj nożyczek, bo przetniesz podkład i będzie bardzo trudno zdjąć masę. Usuń odcięty nadmiar masy.  Zegnij lekko dekorację na brzegu i podkład oddzieli się od dekoracji. Możesz pomóc sobie nożem. Nałóż dekorację  na tort. Dociśnij ją lekko by przylegała w każdym miejscu.

 

Przechowywanie dekoracji
Szczelnie zapakowaną dekorację możesz przechowywać przez pół roku w temperaturze 15-25 stopni Celsjusza  w suchym i nie nasłonecznionym miejscu

Do czasu dekorowania tortu dekoracji nie wolno wyciągać z folii.

Tort z dekoracją przechowuj w lodówce.
WAŻNE  by tort NIE był przykryty lub zamknięty w pudełku. Powoduje to skraplanie się pary wodnej na dekoracji i rozmycie kolorów.

Ze swej strony sugeruję udekorowanie toru przed podaniem. Mamy wtedy pewność, że dekoracja będzie pięknie prezentować się na torcie.
Polecam dekoracje drukowane na masie cukrowej dające jakość wydruku zbliżoną do zdjęcia. Pięknie się kroją i nakładają na tort.  

Koszyk
...jest pusty